Techniek Training

Trainingen Voetbalschool ABC

De belangrijkste doelstelling van Voetbalschool ABC is het verbeteren van de individuele kwaliteiten van de jeugdspeler. De basistechnieken worden bij voetbalschool ABC iedere week behandeld. Spelers hebben bij een vereniging zo’n 70 balcontacten in een training, terwijl ze bij een training bij Voetbalschool ABC zo’n 250/300 balcontacten hebben.

Technische vaardigheden

Als je je tegenstander de baas wilt zijn, moet je eerst de baas zijn over de bal. Er zal dan ook getraind worden op de individuele techniek van een speler.wat uiteindelijk functioneel toegepast kan worden in de wedstrijd. De spelers leren de volgende technieken aan: snel voetenwerk, dribbelen en drijven, kappen en draaien, balgevoel, schijnbewegingen, passeerbewegingen, passen en trappen, balaanname en het afwerken op doel.

Mentale vaardigheden

De mentale training begint bij de eerste de beste training al. Hoe gaan spelers om met winst en verlies binnen spel- en partijvormen. Geeft een speler snel op of gaat hij door. Door middel van positieve ondersteuning/coaching wordt de speler aangegeven wat ze niet goed dan maar bovenal wat ze wel goed doen, dat werkt stimulerend.

Tactische vaardigheden

De technische trainingsvormen bevatten veel tactische elementen. Een speler passeert een tegenstander om een overtal situatie te creëren. Of een speler geeft een dieptepass, waardoor een medespeler vrij voor de keeper komt. Ook wordt het juiste moment in en opendraaien met bal, om jezelf vrij te spelen en een opening te creëren.

Fysieke vaardigheden

Wat zijn de mogelijkheden om spelers fysiek sterker te laten worden, of soms slimmer te worden. Wie niet sterk is moet slim zijn, of snel zijn (handelingssnelheid). Dus sneller handelen als hij een tegenstander treft die fysiek sterker is. Er zijn genoeg mogelijkheden om het fysiek van een speler te trainen, Spelenderwijs wordt de speler door de methode fysiek herhaaldelijk getest. Je zal steeds sneller moeten handelen waardoor je start- en handelingssnelheid snel zullen toenemen.